⇦ до списку

Отинія

1936

Драмгурток і оркестр

А це фото цікаве і цінне тим , що написано на його звороті. Драмгурток і оркестр “Просвіти” Отинія, 1936 рік. Мої бабця і прабабця, як виявляється, були активними учасниками культурного життя округи в ті часи. (зі слів Володимира Соботника)

Леся Верещинська В книзі “Отинія” М. Хавлюка зазначено, що музичний супровід під час вистав, які функціонували при філії “Просвіти”, виконували Іван Глухий (скрипка), Йосип Мельник (скрипка), Зиновій Атановський (віолончель), Дмитро Слюсаренко (флейта), Ілько Гасюк (кларнет), Іван Цібій (корнет). Тому, цілком імовірно, що саме вони зображені на фото. В драмгуртку найактивнішими були місцеві аматори: Йосип Сенюк, Іван Марцінків, Анна Сим’єник, Міля Атановська, Олесь Зеник, Юстина Михайлишин, Ольга Кіндрацька та інші.

Anna Kushnir Мені здається що зліва четверта моя цьоці Мариня Гулій і її сестра Настуня (перша справа).Я знаю від мами що вони були активними у ,,Просвіті”.

Деталі та обговорення фото за посиланням нижче:

https://www.facebook.com/groups/ugornyky.history/posts/1212720269492061

Якщо у вас виникають питання, пишіть нижче в коментарях даного допису або адміністраторам Леся Верещинська чи Мирослав Дубей.

Додати коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *