⇦ до списку

Отинія

1905

Отинія, 1900-1910 роки.

Джерело: https://kresy.org.pl/

Олександра Гречух Як добре, що хоча б цей будинок зберігся. Добре було б взнати ,коли збудовано, хто жив і т.д.?

Леся ВерещинськаОлександра Гречух а де він знаходиться?

Олександра Гречух → Леся Верещинська п. Леся, він знаходиться біля лікарні, навпроти ліцею. І, здається, там жив рабин з родиною. По-моєму цю інформацію надав Михайло Хавлюк.

Оксана КурчійХристина Новаковська Скоріш за все,вул.Січових Стрільців,навпроти поліції, колись там була ветаптека,тепер це власність,яка здається в оренду.

Леся ВерещинськаОксана Курчій я також подумала, що це він

Отинія, 1900-1910 роки.

Анна Злепко Катівня НКВС, знаходиться навпроти гуртожитку Отинійського технічного ліцею.

Ольга КіндрацькаАнна Злепко катівня в підвалі,там закатували мого діда маскалі…Ніхто чомусь навіть не згадує про це…який це страшний будинок…там давно була бухгалтерія училища і вся адміністрація.

Галина Поважна Григирович Євреїв в Отинії жило багато.Ті євреї, що тримали пекарню, там і залишилась пекарня по сьогоднішній день, зараз їхні онуки проживають у Нью Йорку.І ці онуки створили клуб Отинійців.Вони приїжджали в Отинія,і я з ними спілкувалася і вони мені все розказали.

Олександра ГречухГалина Поважна Григирович а де була пекарня, бо я цього не знаю?

Галина Поважна ГригировичОлександра Гречух Леся, там де зараз пекарня Микитюка, це була жидівська пекарня.

Олександра Гречух А ще, я б хотіла, щоб якось зберегли і відновили стару єврейську аптеку. Забула прізвище власника. Бо, як розказував мій батько(Соботник Й. П.) на аптеці був красивий напис латиною “Аpotheca”. І, коли прийшли “росіяни”, то наказали напис здерти, бо написано не по-нашому. Хоча їм казали, що це напис латиною,а не польською. але їм було все одно,, здерти, бо я так сказав,, і стала “Аптека 16”. Які тільки сходи там були, ще одна частина збереглася. Але бачу, що вже біля старої бувшої аптеки, щось робить Бойчук, значит хтось з влади прибрав її до рук. А хотілося б зберегти ще щось,з тієї старої, гарної,європейської Отинії. Але нашій владі це все байдуже,головне бігом “хапанути” і наживатися, бо не грамотні, не патріоти, не культурні і не освідчені і т.д.

 

Деталі та обговорення фото за посиланням нижче:

https://www.facebook.com/groups/ugornyky.history/posts/1475207153243370/

Якщо у вас виникають питання, пишіть нижче в коментарях даного допису або адміністраторам Леся Верещинська чи Мирослав Дубей.

Додати коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *